Raženo integralno kiselo tijesto

RAŽENO INTEGRALNO KISELO TIJESTO

Raženo integralno kiselo tijesto je stabilizirano pastozno kiselo tijesto dobiveno prirodnom fermentacijom raženog brašna uz dodatak tipičnih bakterija mliječno-kiselog vrenja. Ne sadrži žive bakterije.

 

Koristi se za izradu raženo-pšeničnog i pšenično-raženog kruha. Njegova primjena se preporučuje pri proizvodnji kruha i peciva kojima je poboljšan okus i aroma te produžena svježina i trajnost.

 

Glavne osobine proizvoda:

  • Odličan okus i ugodna aroma
  • Produžena svježina i trajnost
  • Poboljšana elastičnost sredine kruha
  • Poboljšana konzistencija i obradivost tijesta
  • Olakšava se i skraćuje dugotrajna izrada kiselog tijesta

 

Čuvanje: Čuvati u zatvorenoj ambalaži pri temperaturi od 5 – 25 °C.

Doziranje: 5 – 15 % na količinu brašna

Pakiranje: 7,5 kg karnistar

Rok trajanja: 6 mjeseci