Magimix

MAGIMIX®: poboljšivači prikladni za primjenu u proizvodnji kruha širom svijeta

 

Magimix poboljšivači prepoznati su i prihvaćeni od najzahtjevnijih profesionalaca širom svijeta. Magimix robna marka nudi široku paletu proizvoda koji osiguravaju uravnotežene kombinacije funkcionalnih sastojaka (oksidansa, reducensa, enzima, sastojaka specifičnih djelovanja, itd.), kako bi se poboljšala svojstva tijesta i kvaliteta krajnjeg proizvoda.

 

Pouzdani partner pekara dugi niz godina

Poboljšivači Magimix, plodovi stalnih istraživanja formulatora Lesaffre-a, ispunjavaju očekivanja pekara: olakšana izrada glatkog tijesta, dizanje tijesta u peći, boja, mekoća, poroznost i svježina sredine, itd. te odsutnost mjehurića na kori. Ova svojstva postižu se neovisno o kvaliteti brašna, vrsti procesa proizvodnje kruha i različite opreme koja se koristi u pekarama.

Magimix, vaš pouzdani partner, svakodnevno vas prati u izradi zdravstveno ispravnih proizvoda, donoseći vam spokoj na poslu.

 

Robna marka koja nudi učinkovita rješenja za izradu kvalitetnih proizvoda

Jednostavno svakodnevno: Magimix nudi širok spektar rješenja koja olakšavaju posao pekara i pružaju potrošačima kruh koji vole.

Učinkoviti i djelotvorni proizvodi: svaki poboljšivač jamči originalne rezultate i rješenja prilagođena svakoj vrsti brašna i svakom procesu pečenja.

 

Funkcionalna rješenja prilagođena potrebama pekara.

Magimix nudi širok raspon poboljšivača na bazi aktivnih sastojaka, pomoćnih sredstava za obradu tijesta ili prirodnih sastojaka. Ovaj asortiman zadovoljava sve zahtjeve pekara i odgovara njihovim potrebama u smislu različitih vrsta pekarskih proizvoda, proizvodnih procesa, opreme itd.

 

VOLUMEN I STABILNOST

Prvim pogledom na kruh, potrošači ocjenjuju oblik, boju i volumen. Instinktivno povezuju lijep izgled kruha s vrhunskim, ukusnim proizvodom.

Magimix rješenje

  • poboljšanje stabilnosti tijesta i dobar porast volumena u peći, bez obzira na proces fermentacije.

 

SVJEŽINA I MEKOĆA

Mekoća toasta, sendvič kruha, krafni i sl. glavni je kriterij za potrošače u potrazi za nježnom, lako topivom sredinom pri konzumaciji.

Magimix rješenje

  • nudi poboljšanu mekoću i produženu svježinu nekoliko dana nakon proizvodnje
  • moguća rješenja i za svježinu pakiranih pekarskih proizvoda (preko mjesec dana trajnosti)

 

ZAŠTITA OD PLIJESNI (TRAJNOST)

Pojava plijesni je uobičajena pojava i pogađa, u većoj mjeri, upakirane proizvode kao što su toast, sendvič kruh, peciva, itd.

Magimix rješenje

  • sprječava rast bakterija i kontaminaciju plijesnima.

 

BEZ LJUSKANJA PRI PROCESIMA SMRZAVANJA

Zamrzavanje ili duboko zamrzavanje kruha rezultira ljuskanjem kore. Do toga dolazi zbog kristalizacije vode u rubnom dijelu sredine što uzrokuje sušenje kore.

Magimix rješenje

  • sprječava ljuskanje kore, tj. smanjuje fenomen liofilizacije na površini kruha (isušivanje smrzavanjem) i jamči izgled kruha identičan kruhu proizvedenom na uobičajen način.

 

RASTEZLJIVOST I OBRADIVOST

Jednolike, dobro oblikovane štruce nisu samo jamstvo kvalitete u očima potrošača, već i stručnosti pekara.

Magimix rješenje

  • poboljšanje rastezljivosti, sprječavanje olabavljenja ili skupljanja tijesta i ujednačavanje oblika kruha.

 

BEZ MJEHURIĆA

Tijekom prekinute fermentacije na kori se mogu pojaviti nedostaci, osobito u obliku mjehurića. Što je tijesto slabije, to su nedostaci vidljiviji.

Magimix rješenje

  • eliminacija mjehurića i odličan volumen gotovog proizvoda.

Pročitajte više na https://magimix-lesaffre.com/en/