Lesaffre kao ključni globalni igrač na području fermentacije s iskustvom preko jednog stoljeća, prometom od 2,2 milijarde eura, uspostavljenim na svim kontinentima, broji 10.700 zaposlenih i više od 85 nacionalnosti. Snagom iskustva i raznolikosti surađujemo s kupcima, partnerima i istraživačima kako bismo pronašli sve relevantnije odgovore na sve veće potrebe za hranom, zdravljem i prirodnim, ujedno poštujući naš okoliš. Shodno tome svakodnevno istražujemo i otkrivamo beskrajni potencijal mikroorganizama.
Kako prehraniti 10 milijardi ljudi na zdrav način u 2050. godini zdravim iskorištavanjem resursa našeg planeta glavno je pitanje i pitanje bez presedana. Vjerujemo da je fermentacija jedan od najperspektivnijih odgovora na ovaj izazov.
Zajedničkim snagama radimo za bolju njegu i zaštitu planete.
Za više informacija posjetite stranicu: www.lesaffre.com.
Lesaffre Adriatic formiran je 2000. godine akvizicijom ranijeg PLIVA pogona za proizvodnju Kvasca i Pekarskih dodataka (firma Kvasac d.o.o.) sa tradicijom dugom 140 godina.
Sjedište tvrtke je u Prigorju Brdovečkom pored Zagreba, gdje je locirana uprava s proizvodnjom Pekarskih Dodataka te Pekarski razvojni Centar.
Lesaffre Adriatic pokriva šest zemalja Adriatic regije: Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju, Kosovo i Makedoniju.
Lesaffre Adriatic potpunosti je “Baking Solution” kompanija koja preko lokalnog razvojnog centra u Zagrebu te Pekarskih centara u BiH i Albaniji osigurava Lesaffre partnerima stručnu podršku u razvoju i lansiranju pekarskih proizvoda najviše kvalitete i standarda.
Tvrtka ima 90 zaposlenih i posjeduje sve standarde i certifikate, te vrhunske pekarske brandove kao što su Di-go, Magimix i Livendo.
Uspjeh tvrtke na tržištu je uspjeh cjelokupnoga tima. Svi djelatnici Lesaffre Adriatic svojim predanim radom, znanjem, vještinama i kontinuiranim usavršavanjem doprinose sveukupnoj kvaliteti naših proizvoda.
Kao proizvođači polaznih materijala za pekarstvo svjesni smo odgovornosti za sigurnost i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.
Zdravstvenu ispravnost i sigurnost proizvoda jamčimo uvedenim ISO 22000 Sustavom upravljanja sigurnošću hrane. Pristup sigurnosti hrane i kvaliteti definiran je i u Politici sustava sigurnosti hrane, jednim od temeljnih dokumenata sustava upravljanja. Kontrola proizvoda, sirovina i procesa proizvodnje provodi se u internom laboratoriju te u neovisno ovlaštenim laboratorijima za analizu namirnica. Takvim se kontroliranim postupkom cijenjenim kupcima potvrđuje kvaliteta i zdravstvena sigurnost naših proizvoda.
Politika zaštite zdravlja i sigurnosti na radu
Tvrtka je posvećena stalnom unapređenju zaštite zdravlja, sigurnosti na radu i dobrobiti svih zaposlenika, drugih osoba, te našeg utjecaja na susjedstvo i lokalnu zajednicu u cjelini.
Kako bi postigli ovaj cilj, mi ćemo:
Politika sigurnosti hrane
Kao proizvođači sirovina i proizvoda za pekarstvo i slastičarstvo svjesni smo odgovornosti za sigurnost i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.
S tim ciljem smo implementirali sustav upravljanja sigurnošću hrane (SUSH) prema zahtjevima FSSC 22000 uključujući:
Da bi bili uspješni u zadovoljavanju ovih zahtjeva biramo dobavljače koji nam mogu isporučiti sigurne proizvode i kvalitetne usluge te im priopćavamo i dostavljamo potrebne informacije.
S našim kupcima izmjenjujemo važne podatke vezane za sigurnost proizvoda, a što je naša stalna obaveza.
Svi naši radnici svojim aktivnostima te kroz primjenu stečenih znanja i pristupom poslu značajno doprinose sigurnosti naših proizvoda što počiva na predanosti poslu, stalnom podizanju svijesti i planiranoj sveobuhvatnoj edukaciji.
Opredijeljeni samo za stalnom unapređenju i poboljšanje našeg sustava upravljanja sigurnošću hrane.
Ova politika je priopćena i dostupna svim zaposlenicima i ostalim zainteresiranim stranama putem naših internetskih stranica te kroz priručnik sustava.
Lesaffre Adriatic je ekološki odgovorna tvrtka koja teži stalnom poboljšanju i unaprjeđivanju procesa i tehnologija u proizvodnji a sve u cilju odgovornog odnosa prema okolišu. Naši stručnjaci svakodnevno rade na zahtjevnim projektima smanjenja korištenja prirodnih resursa, kao što su voda i prirodni plin, koristeći nusproizvode iz procesa proizvodnje kao izvor energije.
Jedan od ciljeva tvrtke je stalno podizanje svijesti našim djelatnicima kako bi njihovo djelovanje u proizvodnji dovelo do pozitivnih efekata na okoliš i na zaštitu okoliša. Kroz desetljeća uspješne proizvodnje, Lesaffre Adriatic nikad nije prestao brinuti o okolišu. Tako danas na svaku investiciju u proizvodnji približno 25% odlazi na zaštitu okoliša.