O nama

Lesaffre Grupa

Lesaffre kao globalni ključni igrač na području proizvodnje kvasca i fermentacije, kreira, razvija, proizvodi i prodaje inovativna rješenja za Pekarstvo, Okus hrane, Zdravlje  i Biotehnologiju.

 

Obiteljska tvrtka koja je osnovana 1853. godine u sjevernoj Francuskoj sada je multinacionalna i multikulturalna tvrtka koja je u svom djelovanju posvećena što boljem očuvanju i brizi za naš planet.

 

Lesaffre sa 10.500 djelatnika djeluje globalno kroz 80 podružnica i 44 Pekarska centra smještenih u 50 zemalja svijeta, te ostvaruje promet od 2 milijarde eura.

 

Lesaffre je razvio globalnu ponudu rješenja za pekarske proizvode namijenjenu pekarnicama i industrijskim pekarama. Ponuda koja se sastoji od sredstava za fermentaciju (kvasac, kiselo tijesto) i sastojaka za pečenje (poboljšivači, mješavine, nadjevi itd.) prilagođena je svim vrstama proizvodnih procesa: klasičnim, smrznutim, polupečenim. Temelj našeg poslovanja i ponude skup je industrijske, tehničke i znanstvene ekspertize s međunarodnom pokrivenošću i pristupom koji se temelji na prijenosu i razmjeni znanja od pekara do pekara. Kroz naše Centre za razvoj i tehničku podršku mreže Pekarskih Centara, Lesaffre radi ruku pod ruku s profesionalcima iz pekarske industrije kako bi zadovoljili najnovije potrebe tržišta.

 

Za više informacija posjetite stranicu: www.lesaffre.com.

Lesaffre Adriatic

Lesaffre Adriatic formiran je 2000. godine akvizicijom ranijeg PLIVA pogona za proizvodnju Kvasca i Pekarskih dodataka (firma Kvasac d.o.o.) sa tradicijom dugom 140 godina.

 

Sjedište tvrtke je u Prigorju Brdovečkom pored Zagreba, gdje je  locirana uprava s proizvodnjom Pekarskih Dodataka te Pekarski razvojni Centar.

 

Lesaffre Adriatic  pokriva šest zemalja Adriatic regije: Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju, Kosovo i Makedoniju.

 

Lesaffre Adriatic potpunosti je “Baking Solution » kompanija koja preko lokalnog razvojnog centra u Zagrebu te Pekarskih centara u BiH i Albaniji osigurava Lesaffre partnerima stručnu podršku u razvoju i lansiranju pekarskih proizvoda najviše kvalitete i standarda.

 

Tvrtka ima 90 zaposlenih i posjeduje sve standarde  i certifikate, te vrhunske pekarske brandove kao što su Di-go, Magimix i Livendo.

KVALITETA

 

Uspjeh tvrtke na tržištu je uspjeh cjelokupnoga tima. Svi djelatnici Lesaffre Adriatic svojim predanim radom, znanjem, vještinama i kontinuiranim usavršavanjem doprinose sveukupnoj kvaliteti naših proizvoda.

Kao proizvođači polaznih materijala za pekarstvo svjesni  smo odgovornosti za  sigurnost i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.

Zdravstvenu ispravnost i sigurnost proizvoda jamčimo uvedenim ISO 22000 Sustavom upravljanja sigurnošću hrane. Pristup sigurnosti hrane i kvaliteti definiran je i u Politici sustava sigurnosti hrane, jednim od temeljnih dokumenata sustava upravljanja. Kontrola proizvoda, sirovina i procesa proizvodnje provodi se u internom laboratoriju te u neovisno ovlaštenim laboratorijima za analizu namirnica. Takvim se kontroliranim postupkom cijenjenim kupcima potvrđuje kvaliteta i zdravstvena sigurnost naših proizvoda.

 

SIGURNOST

 

Politika zaštite zdravlja i sigurnosti na radu

 

Tvrtka je posvećena  stalnom unapređenju zaštite zdravlja, sigurnosti na radu i dobrobiti svih zaposlenika, drugih osoba, te našeg utjecaja na susjedstvo i lokalnu zajednicu u cjelini.

Kako bi postigli ovaj cilj, mi ćemo:

  • Osigurati i brinuti o sigurnim i zdravim radnim uvjetima te stalno poboljšavati naše instalacije, opremu, procese i operacije.
  • Podizati svijest, vještine i sposobnosti naših zaposlenika i izvođača kako bi i njih učinkovito uključili u osiguravanje sigurnosti svih osoba.
  • Uskladiti procese sa svim važećim zakonskim i regulatornim zahtjevima.

 

Politika sigurnosti hrane

 

Kao proizvođači polaznih materijala za pekarstvo svjesni smo odgovornosti za sigurnost i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.

Da bi osigurali taj cilj implementirali sustav upravljanja sigurnošću hrane (SUSH) poštivanjem

  • HACCP principa definiranih kroz zahtjeve hrvatske norme ISO 22000
  • Zakonske regulative
  • Zahtjeva naših kupaca
  • Zakonske regulative kupaca iz drugih država u koje izvozimo

Da bi bili uspješni u provođenju ovih ciljeva biramo dobavljače koji mogu isporučiti sigurne polazne materijale koje ugrađujemo u naše proizvode.

Komuniciramo s njima i dostavljamo im potrebne informacije kako bi oni uspješno ispunili naše zahtjeve.

Našim kupcima priopćavamo važne informacije koje se odnose na sigurnost naših, a time i njihovih proizvoda, što je naša stalna obaveza.

Uspjeh u ostvarivanju ove politike počiva na predanosti naših radnika, načelima samokontrole pri provođenju dnevnih radnih aktivnosti s naglaskom na stalnu edukaciju, sigurnost hrane i dobru higijensku praksu.

Uprava Lesaffre Adriatic d.o.o. je educirana i opredijeljena za stalno unapređenje i poboljšanje sustava sigurnosti hrane i njena opredijeljenost je dio ove politike.

 

OKOLIŠ

 

Lesaffre Adriatic je ekološki odgovorna tvrtka koja teži stalnom poboljšanju i unaprjeđivanju procesa i tehnologija u proizvodnji a sve u cilju odgovornog odnosa prema okolišu. Naši stručnjaci svakodnevno rade na zahtjevnim projektima smanjenja korištenja prirodnih resursa, kao što su voda i prirodni plin, koristeći nusproizvode iz procesa proizvodnje kao izvor energije.

Jedan od ciljeva tvrtke je stalno podizanje svijesti našim djelatnicima kako bi  njihovo djelovanje u proizvodnji dovelo do pozitivnih efekata na okoliš i na zaštitu okoliša. Kroz desetljeća uspješne proizvodnje, Lesaffre Adriatic nikad nije prestao brinuti o okolišu. Tako danas na svaku investiciju u proizvodnji približno 25% odlazi na zaštitu okoliša.