O nama

Lesaffre

Lesaffre kao ključni globalni igrač na području fermentacije s iskustvom preko jednog stoljeća, prometom od 2,2 milijarde eura, uspostavljenim na svim kontinentima, broji 10.700 zaposlenih i više od 85 nacionalnosti. Snagom iskustva i raznolikosti surađujemo s kupcima, partnerima i istraživačima kako bismo pronašli sve relevantnije odgovore na sve veće potrebe za hranom, zdravljem i prirodnim, ujedno poštujući naš okoliš. Shodno tome svakodnevno istražujemo i otkrivamo beskrajni potencijal mikroorganizama.

 

Kako prehraniti 10 milijardi ljudi na zdrav način u 2050. godini zdravim iskorištavanjem resursa našeg planeta glavno je pitanje i pitanje bez presedana. Vjerujemo da je fermentacija jedan od najperspektivnijih odgovora na ovaj izazov.

 

Zajedničkim snagama radimo za bolju njegu i zaštitu planete.

 

Za više informacija posjetite stranicu: www.lesaffre.com.

Lesaffre Adriatic

Lesaffre Adriatic formiran je 2000. godine akvizicijom ranijeg PLIVA pogona za proizvodnju Kvasca i Pekarskih dodataka (firma Kvasac d.o.o.) sa tradicijom dugom 140 godina.

 

Sjedište tvrtke je u Prigorju Brdovečkom pored Zagreba, gdje je  locirana uprava s proizvodnjom Pekarskih Dodataka te Pekarski razvojni Centar.

 

Lesaffre Adriatic  pokriva šest zemalja Adriatic regije: Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju, Kosovo i Makedoniju.

 

Lesaffre Adriatic potpunosti je “Baking Solution” kompanija koja preko lokalnog razvojnog centra u Zagrebu te Pekarskih centara u BiH i Albaniji osigurava Lesaffre partnerima stručnu podršku u razvoju i lansiranju pekarskih proizvoda najviše kvalitete i standarda.

 

Tvrtka ima 90 zaposlenih i posjeduje sve standarde  i certifikate, te vrhunske pekarske brandove kao što su Di-go, Magimix i Livendo.

KVALITETA

 

Uspjeh tvrtke na tržištu je uspjeh cjelokupnoga tima. Svi djelatnici Lesaffre Adriatic svojim predanim radom, znanjem, vještinama i kontinuiranim usavršavanjem doprinose sveukupnoj kvaliteti naših proizvoda.

Kao proizvođači polaznih materijala za pekarstvo svjesni  smo odgovornosti za  sigurnost i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.

Zdravstvenu ispravnost i sigurnost proizvoda jamčimo uvedenim ISO 22000 Sustavom upravljanja sigurnošću hrane. Pristup sigurnosti hrane i kvaliteti definiran je i u Politici sustava sigurnosti hrane, jednim od temeljnih dokumenata sustava upravljanja. Kontrola proizvoda, sirovina i procesa proizvodnje provodi se u internom laboratoriju te u neovisno ovlaštenim laboratorijima za analizu namirnica. Takvim se kontroliranim postupkom cijenjenim kupcima potvrđuje kvaliteta i zdravstvena sigurnost naših proizvoda.

LESAFFRE_ADRIATIC_Prigorje_Brdovecko_UKAS_FSSC_V5_hr
LESAFFRE_ADRIATIC_Matulji_UKAS_FSSC_V5_hr
LESAFFRE_ADRIATIC_Prigorje_Brdovecko_UKAS_FSSC_V5.1_hr_preview

SIGURNOST

 

Politika zaštite zdravlja i sigurnosti na radu

 

Tvrtka je posvećena  stalnom unapređenju zaštite zdravlja, sigurnosti na radu i dobrobiti svih zaposlenika, drugih osoba, te našeg utjecaja na susjedstvo i lokalnu zajednicu u cjelini.

Kako bi postigli ovaj cilj, mi ćemo:

  • Osigurati i brinuti o sigurnim i zdravim radnim uvjetima te stalno poboljšavati naše instalacije, opremu, procese i operacije.
  • Podizati svijest, vještine i sposobnosti naših zaposlenika i izvođača kako bi i njih učinkovito uključili u osiguravanje sigurnosti svih osoba.
  • Uskladiti procese sa svim važećim zakonskim i regulatornim zahtjevima.

 

Politika sigurnosti hrane

 

Kao proizvođači sirovina i proizvoda za pekarstvo i slastičarstvo svjesni smo odgovornosti za sigurnost i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.

S tim ciljem smo implementirali sustav upravljanja sigurnošću hrane (SUSH) prema zahtjevima FSSC 22000 uključujući:

  • HACCP načela
  • Zakonsku regulativu
  • Zahtjeve naših kupaca
  • Zakonsku regulativu država u koje izvozimo

Da bi bili uspješni u zadovoljavanju ovih zahtjeva biramo dobavljače koji nam mogu isporučiti sigurne proizvode i kvalitetne usluge te im priopćavamo i dostavljamo potrebne informacije.

S našim kupcima izmjenjujemo važne podatke vezane za sigurnost proizvoda, a što je naša stalna obaveza.

Svi naši radnici svojim aktivnostima te kroz primjenu stečenih znanja i pristupom poslu značajno doprinose sigurnosti naših proizvoda što počiva na predanosti poslu, stalnom podizanju svijesti i planiranoj sveobuhvatnoj edukaciji.

Opredijeljeni samo za stalnom unapređenju i poboljšanje našeg sustava upravljanja sigurnošću hrane.

Ova politika je priopćena i dostupna svim zaposlenicima i ostalim zainteresiranim stranama putem naših internetskih stranica te kroz priručnik sustava.

 

OKOLIŠ

 

Lesaffre Adriatic je ekološki odgovorna tvrtka koja teži stalnom poboljšanju i unaprjeđivanju procesa i tehnologija u proizvodnji a sve u cilju odgovornog odnosa prema okolišu. Naši stručnjaci svakodnevno rade na zahtjevnim projektima smanjenja korištenja prirodnih resursa, kao što su voda i prirodni plin, koristeći nusproizvode iz procesa proizvodnje kao izvor energije.

Jedan od ciljeva tvrtke je stalno podizanje svijesti našim djelatnicima kako bi  njihovo djelovanje u proizvodnji dovelo do pozitivnih efekata na okoliš i na zaštitu okoliša. Kroz desetljeća uspješne proizvodnje, Lesaffre Adriatic nikad nije prestao brinuti o okolišu. Tako danas na svaku investiciju u proizvodnji približno 25% odlazi na zaštitu okoliša.