Poboljšivači

POBOLJŠIVAČI

Poboljšivači: pažljivo odabrani i dozirani sastojci

 

Poboljšivač je usklađena, uravnotežena kombinacija sastojaka odabranih između različitih aktivnih sastojaka i sirovina (i na bazi žitarica i drugih), pomiješanih zajedno u odgovarajućoj formulaciji.

 

Poboljšivači popravljaju kakvoću tijesta i pojačavaju stabilnost tijesta tijekom različitih proizvodnih faza. Oni čine rad sigurnijim i pojednostavljuju proizvodnju, omogućujući pekarima pripremu krajnjih proizvoda uvijek jednake kakvoće.

 

Poboljšivači pojednostavljuju rad pekara, dopuštajući im da pokažu svoju punu stručnost. Mogu se koristiti u bilo kojem tehnološkom postupku i u najrazličitijim uvjetima proizvodnje.

 

Lesaffre rješenja za sve potrebe

 

Zahvaljujući našem znanju i stručnosti u procesu fermentacije kao i nastojanju da se što više približimo potrebama profesionalnih pekara, u Lesaffre grupi stalno se naporno radi na razvoju posebnih pekarskih dodataka koji se mogu koristiti u bilo kojem trenutku, od mlina do pekare. Kao rezultat toga, naša je grupa razvila široku paletu poboljšivača koji pojednostavljuju rad pekara i optimiziraju kakvoću (kvalitetu) kruha. Djelotvornost poboljšivača Lesaffre grupe ovisi o izboru i doziranju aktivnih sastojaka u formulacijama poboljšivača.

 

Razvoj i izrada djelotvorne formulacije je rad profesionalaca i zato su naši poboljšivači testirani i usklađeni s kvalitetom brašna, proizvodnim postupcima, korištenom opremom i namjeni za izradu raznovrsnih pekarskih proizvoda.

 

Funkcionalna rješenja, prilagođena potrebama pekara

 

Magimix nudi široki raspon poboljšivača koji se sastoje od aditiva, pomoćnih sredstava i prirodnih sastojaka. Ovaj raspon olakšava proizvodnju i nudi rješenja za izradu svih vrsta kruhova, različite proizvodne procese, postojeću opremu itd.

  •  Volumen i stabilnost  Kupci pri prvom pogledu na kruh primjećuju oblik, boju i volumen te instinktivno povezuju lijep izgled s odličnom kvalitetom i ukusnom aromom. Magimix rješenje: Poboljšajte samu stabilnost tijesta i povećajte volumen prilikom pečenja bez obzira koji fermentacijski proces koristite.
  •  Odgođena fermentacija  Prilikom odgođene fermentacije moguća je pojava nepravilnosti na samoj korici, najčešće u obliku mjehurića. Nepravilnosti će biti uočljivije što je tijesto slabije kvalitete. Magimix rješenje: Eliminirajte mjehuriće i osigurajte očekivani volumen krajnjem proizvodu.
  •  Rastezljivost i obradivost  Kruh ili pecivo koje uvijek lijepo izgleda, koje je ujednačeno i lijepo formirano ne samo da garantira kvalitetu u očima kupca, nego potvrđuje i iskustvo i izvrsnost samog pekara. Magimix rješenje: Poboljšajte rastezljivost, spriječite skupljanje tijesta i regulirajte izgled tjestenih komada.
  •  Produžena trajnost  Pojava pljesnivosti je uobičajena i pojavljuje se ponajprije kod zapakiranih vlažnijih proizvoda. Magimix rješenje: Ograničite rast bakterija i kontaminaciju plijesnima.
  •  Produžena svježina / Mekoća  Mekoća peciva, krafni, brioša jedan je od glavnih kriterija kada kupac traži proizvod koji se “topi u ustima” i ima nježnu teksturu. Magimix rješenje: Poboljšajte mekoću kruha ili peciva ujedno postižući produljenu svježinu danima nakon pečenja.
  •  Sprječavanje ljuskanja kore  Smrzavanje kruha rezultira ljuskanjem površine posljedicu suhu koricu. Magimix rješenje: Spriječite isušivanje kore nastalo smrzavanjem i osigurajte kvalitetu sličnu svježem kruhu.

 

Prilagođena rješenja za sve procese izrade kruha

 

Magimix nudi vrlo širok i inovativan portfolio proizvoda. Konstantno pratimo sve promjene u razvoju proizvodnje kao što su direktni procesi, odgođena ili kontrolirana fermentacija, tehnike smrzavanja…

 

Temeljito i sveobuhvatno znanje za svaku vrstu pekarskog proizvoda

 

Stručnjaci za razvoj u Lesaffre pekarskim centrima mogu identificirati specifične probleme u svakoj kategoriji kruha i ponuditi rješenja za veći volumen, bolju svježinu, trajnost, ljepši izgled i općenitu kvalitetu vaših finalnih proizvoda.