Raženo integralno kiselo tijesto je stabilizirano pastozno kiselo tijesto dobiveno prirodnom fermentacijom raženog brašna uz dodatak tipičnih bakterija mliječno-kiselog vrenja. Ne sadrži žive bakterije.
Koristi se za izradu raženo-pšeničnog i pšenično-raženog kruha. Njegova primjena se preporučuje pri proizvodnji kruha i peciva kojima je poboljšan okus i aroma te produžena svježina i trajnost.
Glavne osobine proizvoda:
Čuvanje: Čuvati u zatvorenoj ambalaži pri temperaturi od 5 – 25 °C.
Sastojci: brašno raženo integralno (60 %, i.g. 89 % iz brašna), voda, brašno raženo,
starter kultura kvasca i bakterije mliječne kiseline (Lactobacillus sp.)
Doziranje: 5 – 15 % na količinu brašna
Pakiranje: 7,5 kg karnistar
Rok trajanja: 6 mjeseci
Zavarka Classic je pastozna, termički obrađena mješavina na bazi sladova, raženog brašna i
stabiliziranog kiselog tijesta dobivenog prirodnom fermentacijom raženog brašna uz dodatak
tipičnih bakterija mliječno-kiselog vrenja. Ne sadrži žive bakterije, a toplinskom obradom postiže
se bubrenje sastojaka i saharifikacija škroba. Preporučuje se primjena pri proizvodnji kruha i peciva
kojima je poboljšan okus i aroma te produžena svježina i trajnost.
Sastojci: Voda, kiselo tijesto (raženo integralno brašno, voda, raženo brašno, sol), raženo brašno,
sladno brašno (ječam, pšenica), glukozni sirup, sol. Može sadržavati tragove mlijeka, soje, jaja,
sezama, oraha, lješnjaka i sulfita.
Doziranje: do 40 % na količinu brašna
Pakiranje: 10 kg u plastičnoj kanti (PP) s poklopcem
Rok trajanja: 6 mjeseci
Zavarka Dark je pastozna, termički obrađena mješavina na bazi prženih sladova, začina, raženog
brašna i stabiliziranog kiselog tijesta dobivenog prirodnom fermentacijom raženog brašna uz
dodatak tipičnih bakterija mliječno-kiselog vrenja. Ne sadrži žive bakterije, a toplinskom obradom
postiže se bubrenje sastojaka i saharifikacija škroba. Preporučuje se primjena pri proizvodnji tamnog,
aromatičnog kruha i peciva izraženog okusa i aroma te produžene svježine.
Sastojci: Voda, kiselo tijesto (raženo integralno brašno, voda, raženo brašno, sol), šećer, prženi slad
(raž, ječam), sol, začini. Može sadržavati tragove mlijeka, soje, jaja, sezama, oraha, lješnjaka i
sulfita.
Doziranje: do 40 % na količinu brašna
Pakiranje: 10 kg u plastičnoj kanti (PP) s poklopcem
Rok trajanja: 6 mjeseci
Zavarka Multigrain je pastozna, termički obrađena mješavina na bazi sjemenki, prženih sladova,
raženog brašna i stabiliziranog kiselog tijesta dobivenog prirodnom fermentacijom raženog brašna
uz dodatak tipičnih bakterija mliječno-kiselog vrenja. Ne sadrži žive bakterije, a toplinskom obradom
postiže se bubrenje sastojaka i saharifikacija škroba. Preporučuje se primjena pri proizvodnji
aromatičnog kruha i peciva sa sjemenkama, produžene svježine.
Sastojci: Voda, kiselo tijesto (raženo integralno brašno, voda, raženo brašno, sol), sjemenke lana,
sjemenke suncokreta, ražena prekrupa, sol, šećer, prženi slad (raž), zobena prekrupa. Može sadržavati
tragove mlijeka, soje, jaja, sezama, oraha, lješnjaka i sulfita.
Doziranje: do 40 % na količinu brašna
Pakiranje: 10 kg u plastičnoj kanti (PP) s poklopcem
Rok trajanja: 6 mjeseci
Starter LV1 omogućava pripremu jedinstvenih kiselih tijesta i personaliziranih pekarskih proizvoda sa zajamčenom konstantnom kvalitetom. Za proizvode pripremljene od kiselih tijesta sa starterom Livendo LV1 karakteristična je izražena i bogata aroma mliječne kiseline. Livendo LV1 jednostavan je za upotrebu i omogućava pripremu kiselog tijesta u jednom koraku.
Sastojci: bakterije mliječne kiseline, kvasci kiselog tijesta
Doziranje: 0,4-0,6% na brašno (ovisno o procesu, trajanju fermentacije i željenom intenzitetu arome koju treba postići)
Pakiranje: vrećica od 100 g
Rok trajanja: Najmanje 24 mjeseca od datuma proizvodnje. Čuvati u originalnom pakiranju između -18 ° C i -25 ° C. (datum otisnut na pakiranju).
Starter za kiselo tijesto LV2 omogućava pripremu kiselog tijesta specifičnog karaktera i personaliziranih proizvoda. Pruža izvrsnu sposobnost fermentacije i idealan je za izradu baguettea, rustikalnog kruha i tosta. Livendo LV2 jednostavan je za upotrebu i omogućuje pripremu kiselog tijesta u jednom koraku.
Sastojci: pšenična durum krupica iz ekološke proizvodnje, bakterije mliječne kiseline, kvasci kiselog tijesta
Doziranje: 0,25-0,4 % na brašno (ovisno o procesu, trajanju fermentacije i željenom intenzitetu arome koju treba postići
Pakiranje: vrećica od 100 g
Rok trajanja: Najmanje 18 mjeseci od datuma proizvodnje ako se čuva u originalnom pakiranju između -18 ° C i -25 ° C. (datum otisnut na pakiranju), ili 12 mjeseci ako se čuva na +2 ° do +6 ° C.
Starter za kiselo tijesto LV4 omogućava pripremu pekarskih proizvoda s bogatom i visoko razvijenom aromom kiselog tijesta i ugodne kiselosti. Idealan je za izradu rustikalnog, seoskog ili raženog kruha i aromatičnog bijelog kruha. Livendo LV4 jednostavan je za upotrebu i omogućuje vam pripremu kiselog tijesta u jednom koraku.
Sastojci: pšenična durum krupica iz ekološke proizvodnje, bakterije i kvasci kiselog tijesta
Doziranje: 0,25-0,4 % na brašno (ovisno o procesu, trajanju fermentacije i željenom intenzitetu arome koju treba postići
Pakiranje: vrećica od 100 g
Rok trajanja: Najmanje 18 mjeseci od datuma proizvodnje ako se čuva u originalnom pakiranju između -18 ° C i -25 ° C. (datum otisnut na pakiranju), ili 12 mjeseci ako se čuva na +2 ° do +6 ° C.
Starter LV5 omogućava pripremu kiselog tijesta i konačnog pekarskog proizvoda s izraženom mliječno-voćnom notom i notom kiselog tijesta. Pruža izvrsnu sposobnost fermentacije i idealan je za pripremu rustikalnog, seoskog ili raženog kruha i aromatičnog bijelog kruha. Starter LV5 jednostavan je za upotrebu i omogućuje vam pripremu kiselog tijesta u jednom koraku.
Sastojci: pšenično brašno, bakterije i kvasci kiselog tijesta
Doziranje: 1 % na brašno (ovisno o procesu, trajanju fermentacije i željenom intenzitetu arome koju treba postići)
Pakiranje: vrećica od 100 g
Rok trajanja: Najmanje 12 mjeseca od datuma proizvodnje. Čuvati u originalnom pakiranju između -18 ° C i -25 ° C. (datum otisnut na pakiranju).