Kvasac d.o.o. uspješno certificiran

25 lis Kvasac d.o.o. uspješno certificiran

Primjena HACCP načela kao dijela sustava upravljanja zdravstvenom ispravnošću hrane obveza je svakog subjekta u poslovanju hranom u cjelokupnom prehrambenim lancu.

Tvrka KVASAC d.o.o. odlučila se na uvođenje HACCP načela kroz Normu HR EN ISO 22000:2005.

Međunarodna Norma ISO 22000:2005 kombinira i objedinjuje smjernice za primjenu HACCP načela i preduvjetnih programa razvijenih unutar komisije Codex Alimentarius Svjetske zdravstvene organizacije s nacionalnim zakonskim regulativama, uzajamnom komunikacijom zainteresiranih strana i elemente sustava upravljanja.

Norma ISO 22000 je prepoznata i prihvaćena na globalnoj razini kao preventivni sustav sposoban kontrolirati sigurnost hrane u svim segmentima prehrambenog lanca. Stoga se organizacija koja želi sigurno proizvoditi hranu i djelotvorno držati pod nadzorom mnogobrojne opasnosti vezane uz hranu, čime se osigurava zdravstvena ispravnost proizvoda, odlučuje za uvođenje ove Norme.

Tvrtka KVASAC d.o.o uvođenjem ISO 22000 šalje jasnu poruku o svojim prioritetima svim potrošačima kao i zajednici u kojoj djeluje.

Procesi vezani uz proizvodnju, skladištenje i distribuciju proizvoda naše tvrtke efikasno se nadziru na zdravstvenu ispravnost, a primjena HACCP planova (CCP), operativnih preduvjetnih programa (OPP), upravljanja potencijalno nesigurnim proizvodima u kontroliranom okolišu garantiraju zadovoljstvo potrošača.

ISO 22000 je auditabilan sustav pa time certificirane organizacije, putem važećeg certifikata izdanog od strane ovlaštene tvrtke, mogu potvrditi svoju usklađenost s HACCP načelima. Takav certifikat je važeći na globalnoj razini.

Usklađenost procesa vezanih uz proizvodnju i transport svježeg pekarskog kvasca i dodataka za pekarstvo, pakiranje, skladištenje i transport suhog pekarskog kvasca sa zahtjevima Norme ISO 22000:2005 potvrđena je izdavanjem certifikata ISO 22000, 10. 11. 2008. od strane certifikacijske tvrtke SGS.

SGS certifikat

Nema komentara

Žao nam je, komentari su zatvoreni u ovom trenutku.