Natjecanje iz pekarstva

25 lis Natjecanje iz pekarstva

U Prehrambeno-tehnološkoj školi u Zagrebu, 28. siječnja održano je natjecanje iz Pekarstva kojemu je tvrtka Kvasac bila sponzor.

Mlade snage našeg budućeg pekarstva – Filip Gršetić, Martina Lešković i Tea Tahirović iz 3.d. te Matija Mamuća iz 3.e – borile su se za plasman na državno natjecanje iz Obrazovnog sektora Prehrana iz discipline Pekar koje će se održati u travnju u Zadru. Njihovi mentori su profesorice Jasminka Barić i Božena Sečen Hanser.

Tema natjecanja bilo je „Mediteransko pecivo“. Natjecanje se sastojalo od teoretskog i praktičnog dijela. Ciljevi natjecanja su razmjena iskustava, iskazivanje kreativnosti učenika i nastavnika, predstavljanje specifičnosti programa strukovnog obrazovanja, uspostavljanje partnerskih odnosa s gospodarskim subjektima i afirmiranje darovitih učenika.

Tvrtka Kvasac ove godine obilježava 140 godina postojanja te kao jedini domaći proizvođač kvasca pratimo i podržavamo naše sadašnje i buduće vrhunske pekare. Jedan od članova žirija bila je i naša kolegica s dugogodišnjim iskustvom u pekarskoj industriji gđa. Rajka Turčin, formulator u razvoju proizvoda.

Pobjednica natjecanja je Tea Tahirović i mi joj od srca čestitamo i držimo palčeve za daljnje natjecanje!

I svim drugim sudionicima i učenicima želimo puno uspjeha u budućnosti i neka se sa zadovoljstvom bave plemenitim zanimanjem izrade kruha našeg svagdašnjeg! Tvrtka Kvasac će im uvijek biti na raspolaganju za bilo kakav savjet ili edukaciju.

   
Nema komentara

Žao nam je, komentari su zatvoreni u ovom trenutku.