Stručni skup pekara – Osijek 2012.

25 lis Stručni skup pekara – Osijek 2012.

Vratili smo se u Osijek! Prekrasan grad uz rijeku Dravu. Vrijeme nas je poslužilo, točno dan prije našeg Stručnog skupa pala je i zadnja kap kiše. Idealno!
Osvanulo je prekrasno jutro na terasi hotela Osijek, te uz piće dobrodošlice i ručak pozdravili smo se i družili sa našim dragim gostima.

Seminarski dio počeo je sa pozdravnom riječi direktora društva Kvasac d.o.o., Martinom Halusekom, koji je predstavio nove kolege u Kvascu te riječ prepustio direktoru marketinga i prodaje Željku Kisiću, koji je ukratko najavio nove projekte te teme i prezentatore seminara.

  • R. Turčin, dipl. ing, Kvasac d.o.o: Gustal, pekarski dodaci sa smanjenim unosom soli
  • Spec. epidem. G. Petrović, dr. med, HZJZ: Javnozdravstveni aspekti unosa soli hranom
  • Dr.sc. L. Pollak, dipl. ing, HZJZ: Povezanost soli s prehrambenim i zdravstvenim tvrdnjama
  • Mr.sc. M. Katalenić, dipl. ing, HZJZ: Sol, zdravlje i kruh u ravnoteži

Nakon stanke za kavu i degustacije prezentiranih proizvoda, nastavili smo s:

  • B. Marković, dipl.ing, HGK: Promjene na tržištu prehrambenih proizvoda ulaskom Republike Hrvatske u EU
  • A. Smajlović, dipl. ing, Kvasac d.o.o: Kastalia, tekući kvasac
  • T. Popović, dipl. ing, Kvasac d.o.o: Novosti u asortimanu nadjeva Kvasac d.o.o.
  • D. Geršak, Pekarski glasnik: Prezentacija profesionalnog portala za pekare

Nakon odrađenog seminarskog dijela slijedilo je opuštanje na terasi hotela uz utakmicu Hrvatska-Italija. Rezultat je bio 1:1, ali to nas nije spriječilo da se nastavimo družiti u ugodnoj atmosferi.
Sutradan dio nas krenuo je u obilazak vinskih cesta, proizvodnje Belje i vinarije Josić uz degustaciju vina. Drugi dio grupe koji se odlučio za team building imao je malo aktivniji dan uz bacanje potkova, streljaštvo, streličarstvo, a hrabriji su se primili vožnje na kvadu (svaka im čast)!
Naravno nakon ovoliko truda, rada i aktivnosti, slijedio je ručak na imanju Tri mudraca u Baranji, gdje smo probali čobance, gulaše, perkelt i domaće kolače. A kako bi sve bilo još više u slast druženje su popratile tamburice.
Druženje smo nastavili na svečanoj večeri u hotelu Osijek, a tu se zabavljalo do ranih jutarnjih sati uz odličnu hranu, vina te grupu Prva liga.
Na žalost svemu lijepom dođe kraj tako da smo se i mi morali oprostiti sa našim dragim gostima slijedeće jutro. Kažu da je bilo dobro i da je sve štimalo. Da su se educirali, ugodno družili i ono najvažnije relaksirali. Mi im vjerujemo i hvala im što nas prate i što su uz nas sve ove godine. Vidjet ćemo gdje nas put vodi za dvije godine, do tada molim strpljenje od vas, a od nas obećanje da vas nećemo iznevjeriti.
Do slijedećeg skupa i ugodnog druženja…pozdrav.

Nema komentara

Žao nam je, komentari su zatvoreni u ovom trenutku.